Fysiotherapie

Fysiotherapie

De meeste mensen hebben al eens gehoord van fysiotherapie of maken daar zelfs al gebruik van, maar voor veel mensen is het niet altijd duidelijk wat de fysiotherapeut nou precies doet. Op deze pagina vertellen we u graag meer wat deze behandelmethode precies inhoudt en wanneer het raadzaam is om een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten in Roosendaal of Breda.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode die klachten aan het bewegingsapparaat kan verminderen of voorkomen. Onder het bewegingsapparaat vallen uw spieren, gewrichten, banden en zenuwen. Onze fysiotherapeuten zijn experts in houding en beweging, zodat u snel van u klachten af bent en weer optimaal kunt bewegen. Binnen onze praktijken hebben wij een breed scala aan behandelingen die afgestemd worden op uw persoonlijke situatie en doelen. Hierbij kunt u denken aan:
sport fysiotherapie
sport- en medical taping
echografie
shockwave therapie
dry needling

Wanneer fysiotherapie?

Voor veel patiënten is het niet altijd even makkelijk om na te gaan wanneer er precies behoefte is aan fysiotherapie. Ook wordt er vaak gedacht dat er voor fysiotherapie een doorverwijzing nodig is vanuit de huisarts. Maar niets is minder waar. Indien u last heeft van rugklachten, nekklachten of andere pijnklachten ervaart die van chronische aard zijn of plots komen opzetten, dan is het aan te raden een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten. Maar ook wanneer u herstellende bent van een operatie of moet revalideren na een ongeval kunnen wij u helpen uw herstel te versnellen.

Binnen onze praktijken in Roosendaal en Breda zien wij patiënten van allerlei leeftijden en met uiteenlopende klachten. En omdat iedere patiënt en klacht anders is, zoeken wij samen met u naar een behandeling op maat, die past bij uw klachten, leefstijl en dagelijkse activiteiten.

Hoe werkt het?

Indien u last heeft van acute of chronische klachten en hier vanaf wilt komen kunt u dit op twee manieren doen:

  1. Maak online een afspraak
  2. Via een doorverwijzing van uw huisarts

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt vindt er eerst een intake plaats met een van onze fysiotherapeuten. Tijdens deze afspraak probeert de fysiotherapeut een beeld te krijgen van de aard en oorzaak van uw klachten. Dit noemen we ook wel de anamnese. Nadat de anamnese is opgesteld kan de fysiotherapeut samen met u kijken welke behandeling het meest geschikt is voor u. Hierbij wordt ook gekeken naar uw persoonlijke situatie, leefstijl en dagelijkse activiteiten.

Op basis hiervan wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Zo’n behandelplan omvat het aantal behandelingen en welke vormen van fysiotherapie vereist is om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Dit kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van manuele– en oefentherapie, (sport)massages en dry needling.

Wordt fysiotherapie vergoed?

Promotus fysiotherapie heeft contracten en afspraken met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. In vrijwel alle gevallen wordt uw behandeling volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Heeft u last van acute of chronische klachten? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak bij Promotus fysiotherapie in Roosendaal of Breda.