Nekklachten

Nekklachten

Binnen onze praktijken in Roosendaal en Breda zien we dagelijks patiënten met acute of chronische nekklachten. Nekklachten uiten zich als een zeurende of stekende pijn in en rondom de nek, hoofdpijn of pijn die uitstraalt naar de schouders en armen. Nekpijn is erg vervelend en kunnen een aanzienlijke belemmering vormen in uw dagelijkse activiteiten. In de meeste gevallen gaat nekpijn weer vanzelf over. Wanneer uw klachten echter langer aanhouden of ernstiger van aard zijn, dan kan het raadzaam zijn om een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten. Bij Promotus fysiotherapie hebben we jarenlange ervaring met het behandelen van nekklachten binnen onze praktijken. Omdat iedere nekklacht en persoon anders is, zoeken we samen naar een behandeling die past bij uw klacht, leefstijl en dagelijkse activiteiten.

Hoe ontstaan nekklachten?

Onze nek bestaat uit spieren, botten, zenuwen en wervels en vormt de schakel tussen ons hoofd en ons bovenlichaam. Daarnaast heeft de nek de cruciale taak om ons hoofd te dragen en te balanceren. De nek krijgt dus heel wat te verduren op een dag. De meeste nekklachten ontstaan door spanning in de spieren in en rondom de nek, door overbelasting of een verkeerde beweging of houding. Zo is het langdurig voorover zitten voor een computerscherm een grote boosdoener. In andere gevallen ontstaat nekpijn geleidelijk, of zijn de klachten terug te leiden naar andere, duidelijk aanwijsbare oorzaken, zoals:

  • nekhernia
  • whiplash
  • verkeerde of slechte lichaamshouding
  • langdurig zitten of autorijden
  • wanneer u last heeft van stress
  • artrose

Waarom fysiotherapie bij nekklachten?

Binnen Promotus Fysiotherapie zien wij vaak patiënten die last hebben van nekklachten en eerst op een andere manier geprobeerd hebben om van hun nekpijn af te komen, zoals het welbekende ‘kraken’. Het zelf ‘kraken’ van de nek is ten zeerste af te raden. Wanneer u last heeft van acute of langdurige nekpijn is het raadzaam om zo snel mogelijk een afspraak te maken met de fysiotherapeut, zodat u op een snelle en veilige manier van uw klachten af kunt komen.

Nekpijn behandelen

Fysiotherapie is een zeer effectieve manier om nekpijn te behandelen. Ook zijn onze behandelingen erop gericht om toekomstige klachten te voorkomen, door samen te kijken naar de oorzaak van uw klachten. De fysiotherapeut kan u dan voorzien van tips en oefeningen die gericht zijn op de preventie van nekpijn. Voor de behandeling van uw nekklachten heeft u geen doorverwijzing van uw huisarts nodig. U kunt online een afspraak maken voor een intake met een van onze fysiotherapeuten. Tijdens uw afspraak probeert de fysiotherapeut een beter beeld te krijgen van de aard en de oorzaak van uw nekpijn. Dit noemen we de anamnese. Nadat de fysiotherapeut de anamnese heeft uitgevoerd gaat hij of zij samen met u kijken welke behandeling het beste bij uw klachten past. De behandeling kan bestaan uit een combinatie van fysiotherapie, manuele therapie, massages, dry needling en thuisoefeningen.

Wordt de behandeling vergoed?

Promotus fysiotherapie heeft contracten en afspraken met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. In vrijwel alle gevallen wordt de behandeling van uw nekklachten volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Heeft u last van nekpijn en wilt u snel van uw klachten af? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak bij Promotus fysiotherapie in Roosendaal of Breda.