Schouderklachten

Schouderklachten

Bij Promotus fysiotherapie zien we regelmatig patiënten met chronische of acute schouderklachten. De schouder is een complex gewricht bestaande uit botten, pezen en gewrichten die in constante verbinding staan met omliggende spieren en pezen. Dit maakt dat schouderpijn een veelgehoorde klacht is. Schouderklachten uiten zich in een zeurende pijn in en rondom het schoudergebied, die uitstraalt naar de schouderbladen. In sommige gevallen kunt u zelfs last krijgen van rugklachtennekklachten en hoofdpijn. Bij aanhoudende pijn in uw schouder kunnen uw dagelijkse activiteiten enorm belemmert worden. Simpele handelingen zoals een sok aantrekken, uw haren kammen of uw tanden poetsen zijn dan nog nauwelijks uit te voeren.

Hoe ontstaan schouderklachten?

Onze schouders zijn een belangrijke schakel tussen onze rug, nek en hoofd. De meeste schouderklachten ontstaan door spanning in de spieren in en rondom de schouder, door overbelasting of een verkeerde beweging of houding. In andere gevallen ontstaat schouderpijn heel geleidelijk, of zijn de klachten terug te leiden naar andere, duidelijk aanwijsbare oorzaken, zoals:

 • frozen shoulder
 • een trauma
 • een breuk
 • een ontsteking
 • na een operatie
 • schouderinstabiliteit
 • beknelde zenuw(en)
 • verkeerde of slechte lichaamshouding
 • langdurig zitten of autorijden
 • wanneer u last heeft van stress
 • artrose

Waarom fysiotherapie bij schouderklachten?

Juist omdat de schouder een van de meest complexe gewrichten in ons lichaam is, is de juiste behandeling cruciaal voor uw herstel. Wanneer er sprake is van een stoornis in de schouder kan dit tot vervelende klachten leiden. Wanneer u last heeft van acute of langdurige schouderpijn is het raadzaam om zo snel mogelijk een afspraak te maken met de fysiotherapeut, zodat u op een verantwoorde en veilige manier van uw klachten af kunt komen. Ook wanneer u bijvoorbeeld herstellende bent van een schouderoperatie, kunnen onze fysiotherapeuten u ondersteunen en begeleiden in uw schouderrevalidatie. Bij Promotus fysiotherapie hebben we jarenlange ervaring met het behandelen van schouderpijn binnen onze praktijken. Omdat iedere schouderklacht en patiënt anders is, zoeken we samen naar een behandeling die past bij uw klacht, leefstijl en dagelijkse activiteiten.

Schouderpijn behandelen

Fysiotherapie is een zeer effectieve manier om schouderpijn te behandelen. Ook zijn onze behandelingen erop gericht om toekomstige klachten te voorkomen, door samen te kijken naar de oorzaak van uw klachten. De fysiotherapeut kan u dan voorzien van tips en oefeningen die gericht zijn op de preventie van schouderpijn. Voor de behandeling van uw schouderklachten heeft u geen doorverwijzing van uw huisarts nodig. U kunt online een afspraak maken voor een intake met een van onze fysiotherapeuten.

Tijdens uw afspraak probeert de fysiotherapeut een beter beeld te krijgen van de aard en de oorzaak van de pijn in uw schouders. Dit noemen we de anamnese. Wanneer dit onvoldoende duidelijkheid geeft kan de fysiotherapeut er ook voor kiezen om een echo te maken. Zo worden onderliggende pezen, spieren en zenuwen beter zichtbaar, waardoor de oorzaak van uw schouderklachten makkelijker te achterhalen is. Nadat de fysiotherapeut de anamnese heeft uitgevoerd gaat hij of zij samen met u kijken welke behandeling het beste bij uw klachten past. De behandeling kan bestaan uit een combinatie van fysiotherapie, manuele therapie, massages, dry needling en thuisoefeningen.

Wordt de behandeling vergoed?

Promotus fysiotherapie heeft contracten en afspraken met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. In vrijwel alle gevallen wordt de behandeling van uw schouderklachten volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Heeft u last van pijn in uw schouders en wilt u snel van uw klachten af? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak bij Promotus fysiotherapie in Roosendaal of Breda.