Schouderrevalidatie

Schouderrevalidatie

Binnen onze praktijken in Roosendaal en Breda zien wij regelmatig patiënten met schouderklachten. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van artrose in de schouder, een slijmbeursontsteking of een operatie aan de schouder, kan schouderrevalidatie enorm effectief zijn om u zo snel mogelijk weer van uw klachten af te helpen. Bij Promotus Fysiotherapie hebben we ervaring met schouderrevalidatie en behandelen we patiënten van allerlei leeftijden met uiteenlopende schouderklachten. Op deze pagina leggen we u graag uit wat het schouderrevalidatie proces inhoudt en wanneer het raadzaam is om een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten.

Wat houdt schoudervalidatie in?

De schouder is een van de meest complexe gewrichten in ons lichaam. Dit maakt dat de juiste behandeling cruciaal is voor uw herstel. De schouder bestaat uit botten, pezen en gewrichten die op hun beurt weer in verbinding staan met omliggende spieren en pezen. Wanneer er sprake is van een stoornis in de schouder kan dat tot klachten leiden in en rondom het schoudergewricht. In sommige gevallen zorgen klachten aan de schouder ook voor pijn aan de armen, nek en rug. Stoornissen in de schouder kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals:

Wanneer schouderrevalidatie?

Wanneer u last heeft van acute of chronische schouderklachten en u hier zo snel mogelijk vanaf wilt komen is het raadzaam om een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten. Tijdens de schouderrevalidatie wordt gekeken naar uw belastbaarheid, conditie en doelen voor de toekomst. Middels een persoonlijk behandelplan wordt op uw tempo gewerkt aan het verhogen van de belastbaarheid en het verbeteren van de schouderfunctie.

Hoe werkt het?

Wanneer u online een afspraak heeft gemaakt bij een van onze praktijken in Breda of Roosendaal vindt er eerst een intake plaats met een van onze fysiotherapeuten. Tijdens deze afspraak probeert de fysiotherapeut in kaart te brengen naar uw klachten, achtergrond, conditie, dagelijkse activiteiten en doelen zijn. Aanvullend daarop kan de fysiotherapeut ook een aantal lichamelijke tests bij u uitvoeren om uw mobiliteit en belastbaarheid te bepalen. Wanneer dit onvoldoende duidelijkheid geeft kan de fysiotherapeut er ook voor kiezen om een echo te maken. Zo worden onderliggende pezen, spieren en zenuwen beter zichtbaar, waardoor de oorzaak van uw schouderklachten makkelijker te achterhalen is.

Dit noemen we ook wel de anamnese. Nadat de anamnese is opgesteld maakt de fysiotherapeut een gepersonaliseerd behandelplan dat past bij uw huidige situatie, doelen en leefstijl. Uw persoonlijke behandelplan omvat het aantal behandeling dat vereist is om van u van uw klachten af te helpen. Hierbij kun u denken aan het opstellen van een persoonlijk oefenprogramma, dry needling, massages en manuele fysiotherapie.

Wordt schouderrevalidatie vergoed?

Promotus fysiotherapie heeft contracten en afspraken met zo goed als alle zorgverzekeraars in Nederland. In vrijwel alle gevallen wordt schouderrevalidatie volledig vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering wanneer dit vereist is voor uw herstel. Heeft u last van een acute blessure, chronische klachten of wilt u snel van uw schouderklachten afkomen? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak met een van onze sport fysiotherapeuten bij Promotus fysiotherapie in Roosendaal of Breda.