Sportrevalidatie

Sportmassage

Sport en beweging zijn belangrijk voor uw gezondheid, maar soms kan het voorkomen dat u tijdens het sporten een blessure oploopt. Een sportblessure is ontzettend vervelend, vooral wanneer u op hoog niveau sport of sporten uw beroep is. Bij Promotus Fysiotherapie hebben we ervaring met sportrevalidatie en behandelen we patiënten en sporters van allerlei leeftijden. Op deze pagina leggen we u graag uit wat sportrevalidatie precies inhoudt en wanneer het raadzaam is om een afspraak te maken met een van onze sport fysiotherapeuten.

Wat is een sportrevalidatie?

Sportrevalidatie, of hersteltraining is bedoeld voor patiënten die veel of op een hoog niveau sporten en hiervan weerhouden worden door een acute of chronische blessure. Hierbij kunt u denken aan een trauma, operatie of blessure tijdens uw dagelijkse activiteiten. In zulke gevallen helpen onze fysiotherapeuten u te revalideren zodat u weer op het oude of gewenste niveau komt. Dit doen we door uw belastbaarheid in kleine stapjes te verhogen, op een snelle en verantwoorde manier. Dit doen we onder meer door het aanbieden van:

Voor wie is sportrevalidatie?

Wanneer u na een opgelopen blessure of ander lichamelijk letsel weer op het oude niveau wilt functioneren is sportrevalidatie een uitstekende oplossing. Tijdens de sportrevalidatie wordt gekeken naar uw belastbaarheid, (sport)verleden, conditie en doelen voor de toekomst. Ook de soort en manier van sportbeoefening is belangrijk voor uw revalidatie. Een wielrenner heeft immers een andere sportrevalidatie nodig dan een voetballer. Naast het behandelen van de blessure wordt ook gekeken hoe we de risico’s op een volgende blessure kunnen verkleinen. Voor sommige sporters betekent dit om zo snel mogelijk weer op topniveau te presteren en voor anderen om op een lager niveau aan de slag te gaan.

Hoe werkt het?

Wanneer u online een afspraak heeft gemaakt bij een van onze praktijken in Breda of Roosendaal vindt er eerst een intake plaats met een van onze sport fysiotherapeuten. Tijdens deze afspraak probeert de fysiotherapeut in kaart te brengen wat uw persoonlijke leefstijl, achtergrond, conditie, dagelijkse activiteiten, doelen en klachten zijn. Aanvullend daarop kan de sport fysiotherapeut ook een aantal lichamelijke tests bij u uitvoeren, zoals een fitheidstest. Dit noemen we ook wel de anamnese. Nadat de anamnese is opgesteld maakt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan dat past bij uw huidige situatie, doelen en leefstijl.

Uw persoonlijke behandelplan omvat het aantal sessies dat vereist is om uw prestaties te verbeteren en/of om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Hierbij kun u denken aan het opstellen van een persoonlijk sport- en voedingsschema, sportbegeleiding– en massages, leefstijl coaching, medical taping en oefentherapie.

Wordt sportrevalidatie vergoed?

Promotus fysiotherapie heeft contracten en afspraken met zo goed als alle zorgverzekeraars in Nederland. In vrijwel alle gevallen wordt sportrevalidatie volledig vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering wanneer dit vereist is voor uw herstel. Heeft u last van een acute blessure, chronische klachten of wilt u uw sportprestaties verbeteren? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak met een van onze sport fysiotherapeuten bij Promotus fysiotherapie in Roosendaal of Breda.