Sportmassage

Sportmassage

Bij een sportmassage denkt u wellicht gelijk aan een massage voor (professionele) sporters of atleten. Binnen onze praktijken in Roosendaal en Breda zien wij echter niet alleen topsporters voor een sportmassage. Naast sporters behandelen wij patiënten die een sportmassage krijgen als onderdeel van hun behandeling. Dit zijn dan bijvoorbeeld patiënten die er een actieve leefstijl op nahouden en die regelmatig een afspraak maken om hun lichaam weer in balans te krijgen. Op deze pagina vertellen wij u graag meer over sportmassages en wanneer dit een effectieve behandeling is binnen de fysiotherapie.

Wat is een sportmassage?

Van een gewone massage, ofwel ontspanningsmassage, heeft u vast al eens gehoord. Een sportmassage daarentegen is voor veel mensen wat minder bekend. Een sportmassage is minder gericht op ontspanning en een zeer krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Dit gebeurt door middel van een massagetechniek die vele malen dieper gaat dan een reguliere massage. Hierbij worden zowel de spieren losgemaakt als de doorbloeding gestimuleerd.

Waarom is het nuttig?

Iedereen die veel sport of sporter van beroep is weet dat spierherstel een essentieel cruciaal is om fit te blijven. In sommige gevallen kan het spierstel niet snel genoeg gaan, wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een wedstrijd of belangrijk toernooi, zoals bij professionele voetballers. Maar ook wanneer u last heeft van (langdurige) blessures kunnen sportmassages op een positieve manier bijdragen aan uw herstel.

Wanneer een sportmassage?

Als u er een actieve leefstijl op nahoudt en dus veel beweegt en/of sport is sportmassage een zeer effectieve behandelmethode om uw sportprestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Vooral wanneer u uw lichaam op dagelijkse basis intensief belast, biedt dit type massage een uitkomst. Indien u last heeft van klachten die ontstaan zijn door overbelasting, dan kunnen ook deze klachten zeer goed behandeld worden met één of meerdere sportmassages. Ook zetten wij sportmassages in als onderdeel van een behandelplan dat gericht is op blessure herstel. In onze praktijk behandelen wij onder meer patiënten die last hebben van:
zweepslag
sportblessures
knieklachten
schouderklachten
enkel- en voetblessures
overige blessures

Hoe werkt het?

U kunt online een afspraak maken voor een intake met een van onze fysiotherapeuten. Ook voor een losse sportmassage kunt u eenvoudig online een afspraak maken. Tijdens uw afspraak probeert de fysiotherapeut een beter beeld te krijgen van uw leefstijl en/of klachten. Is er sprake van een blessure? Dan zal er gedurende de intake gekeken worden of er wel of niet gemasseerd mag worden en een persoonlijk behandelplan opgesteld worden. Dit plan kan bestaan uit meerdere sportmassages en een combinatie van (thuis)oefeningen.

Wordt een sportmassage vergoed?

Promotus fysiotherapie heeft contracten en afspraken met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. In vrijwel alle gevallen wordt een sportmassage als onderdeel van uw fysiotherapie volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Losse sportmassages worden vaak niet vergoed vanuit uw verzekering. Heeft u last van lichamelijke klachten of wilt u uw sportprestaties verbeteren? Maak dan snel online een afspraak bij Promotus fysiotherapie in Roosendaal of Breda.