Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching

Heeft u hulp nodig bij het verbeteren van uw gezondheid of leefstijl? Bij Promotus Fysiotherapie helpen wij u graag om uw doelen te behalen met onze leefstijlcoaching. Zo kijken we naar uw voedings- en beweegpatroon, slaap en stress en bieden we u een stok achter de deur als het gaat om het verbeteren van uw gewoontes. Bij Promotus Fysiotherapie hebben wij leefstijl coaches die gespecialiseerd zijn in leefstijlcoaching en helpen wij patiënten van alle leeftijden met een persoonlijk programma. Op deze pagina leggen we u graag uit wat deze vorm van coaching precies inhoudt en wanneer het raadzaam is om een afspraak te maken.

Wat is leefstijlcoaching?

Een van de meest gehoorde goede voornemens is 'gezonder leven', maar helaas lukt dat niet altijd. Door drukke agenda's, werk, gezin, sport en andere dagelijkse activiteiten schiet het er soms bij in om er een gezonde leefstijl op na te houden. In dat geval kan leefstijlcoaching een enorme uitkomst bieden. Leefstijlcoaching wil eigenlijk zeggen dat u persoonlijke begeleiding krijgt van een professional. Onze fysiotherapeuten fungeren als het ware als een gids om uw dagelijkse gewoontes en patronen in kaart te brengen en deze samen met u te veranderen. Binnen onze praktijken helpen wij patiënten die:
beter willen slapen
gezonder willen eten
meer willen bewegen
willen afvallen
meer energie willen
een betere balans zoeken
meer willen ontspannen
van vermoeidheid af willen komen

Hoe werkt het?

Wanneer u online een afspraak heeft gemaakt bij een van onze praktijken in Breda of Roosendaal vindt er eerst een intake plaats met een van onze fysiotherapeuten. Tijdens de intake probeert de fysiotherapeut een in kaart te brengen wat uw persoonlijke leefstijl, achtergrond, conditie, dagelijkse activiteiten, doelen en eventuele klachten zijn. Dit noemen we ook wel de anamnese. Nadat de anamnese is opgesteld maakt de fysiotherapeut een gepersonaliseerd plan dat past bij uw huidige situatie, doelen en leefstijl. Zo kan uw persoonlijke plan bestaan uit een persoonlijk sport- en voedingsschema, sportbegeleiding en personal training sessies.

Wordt leefstijlcoaching vergoed?

Promotus fysiotherapie heeft contracten en afspraken met zo goed als alle zorgverzekeraars in Nederland. In vrijwel alle gevallen wordt leefstijlcoaching volledig vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering wanneer dit vereist is voor uw gezondheid. Heeft u hulp nodig bij het verbeteren van uw leefstijl? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak met een van onze sport fysiotherapeuten bij Promotus fysiotherapie in Roosendaal of Breda.