Personal training

Personal training

Als u uw sportprestaties wilt verbeteren, van start wilt gaan met een sport, meer wilt bewegen of een stok achter de deur nodig heeft, kan personal training een enorme uitkomst bieden. Bij Promotus Fysiotherapie hebben wij sport fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in sport en beweging en helpen wij patiënten van alle leeftijden met beweging op maat. Op deze pagina leggen we u graag uit wat personal training precies inhoudt en wanneer het raadzaam is om een afspraak te maken met een van onze sport fysiotherapeuten.

Wat is personal training?

Personal training is bedoeld voor patiënten die meer willen bewegen, moeten revalideren of hun sportprestaties willen verbeteren. Personal training wil eigenlijk zeggen dat u persoonlijke begeleiding krijgt van een professional. Onze sport fysiotherapeuten hebben de kennis, ervaring en opleiding om een persoonlijk bewegingsplan voor u op te stellen, gebaseerd op uw wensen, doelen en conditie. Deze vorm van begeleiding houdt in dat u voor een langere periode op eigen niveau sport kunt bedrijven en zo uw doelen kunt bereiken. Dit kan gericht zijn op sport, maar ook zeker om uw belastbaarheid te verhogen, fysieke klachten te verminderen, of gezonder te worden.

Voor wie is personal training?

Wanneer u na een opgelopen blessure of ander lichamelijk letsel weer op het oude niveau wilt functioneren is personal training een uitstekende oplossing, maar ook wanneer u behoefte heeft aan een coach of sportmaatje biedt personal training een uitkomst. Veel van onze patiënten willen graag meer bewegen, maar missen daarbij een stukje motivatie. Onze fysiotherapeuten helpen u in zulke gevallen om gemotiveerd te blijven, ook wanneer het even tegenzit. Binnen onze praktijken in Roosendaal en Breda bieden wij personal training aan voor patiënten van alle leeftijden.

Hoe werkt het?

Wanneer u online een afspraak heeft gemaakt bij een van onze praktijken in Breda of Roosendaal vindt er eerst een intake plaats met een van onze sport fysiotherapeuten. Tijdens de intake probeert de fysiotherapeut in kaart te brengen wat uw persoonlijke leefstijl, achtergrond, conditie, dagelijkse activiteiten, doelen en eventuele acute of chronische klachten zijn. Aanvullend daarop kan de sport fysiotherapeut ook een aantal lichamelijke tests bij u uitvoeren. Dit noemen we ook wel de anamnese. Nadat de anamnese is opgesteld maakt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan dat past bij uw huidige situatie, doelen en leefstijl.

Uw persoonlijke behandelplan omvat het aantal en type sessies dat vereist is om uw prestaties te verbeteren en/of om u snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Hierbij kun u denken aan het opstellen van een persoonlijk sport- en voedingsschema, sportbegeleiding– en massages, leefstijl coaching, medical taping en oefentherapie.

Wordt personal training vergoed?

Promotus fysiotherapie heeft contracten en afspraken met zo goed als alle zorgverzekeraars in Nederland. In vrijwel alle gevallen wordt personal training volledig vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering wanneer dit vereist is voor uw herstel. Heeft u last van een acute blessure, chronische klachten of wilt u uw sportprestaties verbeteren? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak met een van onze sport fysiotherapeuten bij Promotus fysiotherapie in Roosendaal of Breda.