Sportbegeleiding

Sportbegeleiding

Sportbegeleiding is geen behandelvorm, maar een aanvulling op uw (sport) fysiotherapie. Binnen onze praktijken in Breda en Roosendaal helpen wij patiënten van alle leeftijden met het sporten onder begeleiding. Sportbegeleiding kan ingezet worden om uw sportprestaties te verbeteren, tijdens uw revalidatie of om u meer te laten bewegen als onderdeel van uw fysiotherapie behandelplan. Op deze pagina vertellen we u graag meer over wat sporten onder begeleiding precies inhoudt en wanneer het raadzaam is om een afspraak te maken met een van onze sport fysiotherapeuten.

Wat is sportbegeleiding?

Wanneer u uw sportprestaties wilt verbeteren of meer wilt bewegen op een verantwoorde manier kan sportbegeleiding een uitkomst bieden. Sportbegeleiding betekent sporten op uw tempo en onder begeleiding van een deskundige. Zo hebben wij patiënten die graag meer willen bewegen, maar geen motivatie kunnen vinden of niet weten welke manier van bewegen het beste bij hen past. Ook begeleiden wij sporters die hun prestaties naar een hoger niveau willen tillen. Bij Promotus Fysiotherapie bieden wij fitness- en beweegprogramma's aan die passen bij uw persoonlijke situatie en doelen met advies op maat. Onze sport fysiotherapeuten hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van patiënten van alle leeftijden en kunnen u helpen met:
personal training
small group training
fitness als onderdeel van uw fysiotherapie
sport fysiotherapie
revalidatie

Voor wie is het?

Wellicht heeft u in het verleden gesport, bent u herstellende van een operatie, wilt u graag meer bewegen of heeft u juist hulp nodig bij het hervatten van uw dagelijkse activiteiten. Sporten onder begeleiding betekent dat we samen met u kijken naar uw (sport)verleden en hoe we u verantwoord en optimaal kunnen laten bewegen of sporten met een sportschema op maat. Zeker wanneer u jarenlang niet heeft gesport is het belangrijk om op de juiste manier van start te gaan, zodat de risico’s op blessures worden beperkt. Een aantal situaties waarbij sporten onder begeleiding een uitkomst kan bieden zijn:

hervatten van sport
u uw conditie wilt verbeteren
zwangerschap
na een trauma
tijdens een revalidatie
u uw sportprestaties wilt verbeteren
als onderdeel van uw behandelplan
u bent aangekomen
u geen motivatie heeft

Hoe werkt het?

Wanneer u online een afspraak heeft gemaakt bij een van onze praktijken in Breda of Roosendaal vindt er eerst een intake plaats met een van onze (sport) fysiotherapeuten. Tijdens deze afspraak probeert de fysiotherapeut een goed beeld te krijgen uw persoonlijke leefstijl, achtergrond, conditie, dagelijkse activiteiten, doelen en eventuele acute of chronische klachten. Aanvullend daarop kan de (sport) fysiotherapeut ook een aantal lichamelijke tests bij u uitvoeren, zoals een fitheidstest. Dit noemen we ook wel de anamnese. Nadat de anamnese is opgesteld maakt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan dat past bij uw huidige situatie en leefstijl.

Wordt sportbegeleiding vergoed?

Promotus fysiotherapie heeft contracten en afspraken met zo goed als alle zorgverzekeraars in Nederland. In vrijwel alle gevallen wordt uw sportbegeleiding volledig vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering wanneer dit vereist is voor uw herstel. Heeft u last van een acute blessure, chronische klachten of wilt u uw sportprestaties verbeteren? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak met een van onze sport fysiotherapeuten bij Promotus fysiotherapie in Roosendaal of Breda.