Voedingsbegeleiding

Voedingsbegeleiding

Voedingsbegeleiding is geen behandelvorm an sich, maar een aanvulling op uw fysiotherapie. Binnen onze praktijken in Breda en Roosendaal helpen wij patiënten van alle leeftijden met het geven van voedings- en gezondheidstips. Voedingsbegeleiding kan ingezet worden om uw gezondheid te verbeteren of om u te helpen bij het ontwikkelen van een gezond(er) eet- en leefpatroon. Daarnaast behandelen wij patiënten die moeten revalideren of herstellende zijn van een operatie om zo snel mogelijk weer op kracht te komen. Op deze pagina vertellen we u graag meer over wat voedingsbegeleiding precies inhoudt en wanneer het raadzaam is om een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten.

Wat is voedingsbegeleiding?

Lichamelijke en geestelijke klachten kunnen uiteenlopende oorzaken hebben, die helaas niet altijd even duidelijk zijn. Bij Promotus Fysiotherapie geloven we dat veel problemen opgelost kunnen worden door het eten van de juiste voeding. Maar wat is nou de juiste voeding? We weten allemaal dat gezond eten belangrijk voor ons is, maar dat is niet altijd even makkelijk. Daarbij is ieder mens en ieder lichaam anders. Zo heeft de een meer baat bij het eten van plantaardige voeding en dient de ander juist meer koolhydraten of eiwitten te eten. Bij voedingsbegeleiding kijken we samen naar uw eetpatroon, uw klachten en uw gezondheid. Op basis daarvan gaan we kijken naar welke doelen u voor uzelf heeft gesteld en hoe we deze samen kunnen bereiken.

Voor wie is voedingsbegeleiding?

Voedingsbegeleiding is voor iedereen die gezonder wil leven en/of eten en daar hulp bij nodig heeft. Voor de ene patiënt betekent dit het ontwikkelen van een beter eetpatroon, terwijl de ander juist meer behoefte heeft aan leefstijlcoaching. Onze fysiotherapeuten vertellen u niet wat u moet doen, maar kijken samen met u welke kleine aanpassingen u kunt maken om gezondere patronen te ontwikkelen. Dit doen we door een combinatie van voedings- en beweegtips met u te delen en u te helpen gemotiveerd te blijven, ook als het even tegenzit. Binnen onze praktijken in Breda en Roosendaal bieden we voedingsbegeleiding aan voor patiënten van alle leeftijden. Een aantal situaties waarbij voedingsbegeleiding een uitkomst kan bieden zijn:
u gezonder wilt leven
u wilt meer plantaardig eten
u overweegt een koolhydraatarm dieet
u wilt uw conditie wilt verbeteren
tijdens een revalidatie
u krijgt te weinig vitamines binnen
u wilt beter in uw vel zitten
u wilt van uw vermoeidheid afkomen
tijdens of na zwangerschap
u bent aangekomen
u mist motivatie

Hoe werkt het?

Wanneer u online een afspraak heeft gemaakt bij een van onze praktijken in Breda of Roosendaal vindt er eerst een intake plaats met een van onze leefstijlcoaches. Tijdens deze afspraak probeert de fysiotherapeut een goed beeld te krijgen uw persoonlijke leefstijl, achtergrond, mentale gesteldheid, conditie, dagelijkse activiteiten, doelen en eventuele acute of chronische klachten. Aanvullend daarop kan de (sport) fysiotherapeut ook een aantal lichamelijke tests bij u uitvoeren, zoals een fitheidstest. Dit noemen we ook wel de anamnese. Nadat de anamnese is opgesteld maakt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan dat past bij uw huidige situatie en leefstijl.

Uw persoonlijke behandelplan omvat het aantal en soort sessies dat vereist is om aan uw gezondheid te werken en/of om u snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Hierbij kun u denken aan het opstellen van een persoonlijk sport- en voedingsschema, leefstijlcoaching en oefentherapie.

Wordt voedingsbegeleiding vergoed?

Promotus fysiotherapie heeft contracten en afspraken met zo goed als alle zorgverzekeraars in Nederland. In vrijwel alle gevallen wordt uw voedingsbegeleiding volledig vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering wanneer dit vereist is voor uw herstel. Heeft u hulp nodig bij het verbeteren van uw gezondheid of voedingspatroon? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak met een van onze fysiotherapeuten bij Promotus fysiotherapie in Roosendaal of Breda.